you can apply for dissertation proofreading services

Consultanta online – Supraveghere video

Ca in orice domeniu este foarte important sa fim bine informati si in functie de nevoile si necesitatile noastre sa luam cele mai bune decizii in achiziitile pe care le facem.

Sistemele de supraveghere si control acces necesita, dupa parerea noastra, poate o mai mare atentie atunci cand ne decidem sa facem o achizitie. Ne dorim intotdeauna ca aceste echipamente sa satisfaca nevoile noastre si sa le putem intradevar folosi.De ce spunem „sa le putem intradevar folosi”? Deoarece din pacate exista foarte multi producatori „no name” la preturi foarte accesibile si la o calitate care lasa de dorit.

Cum ne dam seama de calitatea unor camere de supraveghere?

1.Numele producatorului (Brand)

Producatorul este foarte important pentru calitatea componentelor unei camere de supraveghere si pentru softurile foarte bine puse la punct care ne ajuta cu supravegherea la distanta.Sunt cativa producartori care produc camere de o calitate premium insa noi va recomandam Hikvision lider mondial recunoscut in domeniul supravegherii video.

Sa stiti ca in acest domeniu nu se aplica „platesc numele” deoarece se poate usor demonstra ca o camera a unui producator recunoscut este mult mai performanta decat orice camera „no name” cu aceleasi specificatii. Camera premium intotdeauna va avea componente de o certa calitate (lentila, led IR ,senzori, etc.). Pentru a va face o comparatie sa intelegeti mai usor ganditi-va ca un motor de 1.6L de o masina chinezeasca de care nu ati auzit niciodata nu va fi niciodata la fel de performant ca motorul de 1.6L de Audi pastrand proportiile. Sa nu intelegem ca producatorii premium nu au si produse calitate-pret! Au o gama foarte larga si foarte bine pusa la punct astfel putem achizitiona camere de supraveghere foarte performante la un pret accesibil.

2.Rezolutia video

Este cea mai importanta caracteristica in alegerea unei camere. Detaliile si claritatea imaginilor depind 100% de rezolutia video.

3.Infrarosu (IR)

Ledul de infrarosu permite vizualizarea pe timp de noapte. Producatorul va specifica exact distanta pe care ledul de infrarosu il poate atinge (10m ,20m, 40m , 80m ,etc,).

De stiut este ca exista mai multe tehnologii in functie de necesitate. Pentru o lumina extrem de scazuta putem alege tehnologia DarkFighter, pentru cele in care exista un mimim de lumina vom alege LowLight.

4.Lentila

Unghiul de vizualizare a camerei depinde de dimensiunea  lentilei.

Putem alege intre o lentila fixa sau una varifocala (se poate ajusta unghiul de vizualizare)

Astea sunt principalele caracteristici in alegerea unei camere si un minim necesar de cunostinte pe care trebuie sa le detineti inaintea deciderii achizitiei. Avem speranta ca am fost destul de expliciti si deja v-ati mai „imprietenit” cu componetele unei camere de supravegheat.

TEHNOLOGII

Exista 2 tipuri de tehnologii pe care le putem folosi ANALOGIC DIGITAL si  IP .

ANALOGIC DIGITAL

Tehnologia analogica digitala era considerata inferioara celei IP datorita limitarii rezolutiilor oferite. Dezvolatarea continua a facut posibila o apropriere de rezolutiile oferite de camerele IP prin softurile digitalizate introduse in componenta camerei analogice.

IP

Tehnologia IP este tehnologia care confera imagini de o calitate superioara celor analogice si este recomandata mai ales in locatii unde este necesar de instalat un numar foarte mare de camere. Dezavantajele sunt, daca le putem supune asa, preturile un pic mai mari si cunostinte serioase de retelistica.

I. Componentele unui sistem de supraveghere video ANALOGIC HD

1. DVR HD – Inregistrator video digital (Digital Video Recorder);
2. Hard Disk – Mediul de stocare al imaginilor;
3. Camere analogice HD profesionale;
4. Sursa de alimentare pentru camere
5. Cablu pentru transmiterea semnalului video
6. Cablu pentru alimentarea camerelor
7. Mufe pentru cabluri
8. UPS pentru autonomie in lipsa 220V AC
9. Accesorii instalare: doze, pat cablu, copex, etc.
10. Monitor pentru afisare locala

 Componentele unui sistem de supraveghere video DIGITAL IP

1. NVR – Inregistrator video de retea (Network Video Recorder)
2. Hard Disk – Mediul de stocare al imaginilor
3. Camere IP digitale
4. Sursa de alimentare sau Switch POE pentru camere
5. Cablu UTP sau FTP pentru conectarea in retea
6. Cablu alimentare, doar cand nu se foloseste POE
7. Mufe RJ45 pentru cablu UTP/FTP
8. UPS pentru autonomie in lipsa 220V AC
9. Accesorii instalare: doze, pat cablu, copex, etc.
10. Monitor pentru afisare locala.

Scroll to Top